Träffa vår försäljningschef Marcus!

Marcus startade sin karriär på OneLab för två år sedan som Sales Executive och kliver nu in i rollen som försäljningschef. Han är född i modo-land, örnsköldsvik, och menar att hockeyn finns i hans dna. På fritiden snickrar han på det nya huset, hänger med familjen och spenderar gärna en kväll i veckan i hockeyrinken. Jag hann fånga upp honom mellan alla 1:1 och kundmöten.

you-x-ventures-1579115-unsplash.jpg

Hej Marcus, kul att få prata med dig, berätta hur trivs du på OneLab? 

Jag tycker det är så jäkla roligt, jag trivs bra i försäljningsrollen och teamet består av vassa kollegor. Just nu har jag stort fokus på affärsutveckling av interna processer för att vi ska bli ännu bättre. Det är roligt att jobba med försäljning på OneLab helt enkelt. 

Vad gjorde att du tog steget in på OneLab? 

Jag hade några års erfarenhet av försäljning och för mig var det ett naturligt steg i karriären. Jag ville utvecklas och på sikt kliva in som ansvarig för ett team. Att få arbeta med hälsa och den här typen av produkt kändes spännande. Frågar du mig är det ganska tacksamt att arbeta med hälsa, vi säljer till en målgrupp där vi gör skillnad och där vi verkligen kan påvisa skillnaden, jag bidrar till något större. 

Hur skulle du beskriva Sales Executive rollen? 

Eftersom vårt fokus är att arbeta med enterprise kunder så är det inte volymen på antalet möten som är det viktiga utan kvaliteten i de möten som genomförs. Som säljare kan man inte förvänta sig att stänga processen samma dag som första mötet genomförs. Utan du behöver stimuleras av att hitta vägar och sätt att arbeta på för att få med dig en potentiell kund och respektive kontaktpersoner hela vägen i mål, det är jäkligt kul! 

Hur skulle du beskriva teamet? 

Vi diskuterar våra affärer tillsammans, laget före jaget, ibland har två säljare möten tillsammans hos en kund för att lära av varandra. Vilket gör att vi kan ta hjälp av varandra men det ställer också indirekt krav på oss att vi måste göra det här bra ihop. Vi ska inte jaga efter varandra, utan vi tittar på hur vi alla gemensamt kan få ett resultat som gynnar hela gruppen! 

Hur ser framtiden ut? 

Vi är i en fas där vi ska accelerera, det tas mycket initiativ internt och vi är på väg in i UK. På sikt kommer det dyka upp nya roller i takt med att vi växer och kommer du in tidigt i processen får du vara med om en häftig resa. Om du startar med nykundsbearbetning idag och är driven så skulle du kunna vara ansvarig i UK om 2 år. Jag skulle säga att det aldrig funnits bättre möjligheter att växa med oss på OneLab som nu!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor